Home » Blog » Camper huren Carretera Austral

Camper huren Carretera Austral

De Carretera Austral is een prachtige route in Patagonië, gelegen in het zuiden van Chili en Argentinië. 

Er zijn verschillende manieren om de Carretera Austral te verkennen, bijvoorbeeld met een camper. Met een camper ben je flexibel, omdat je zelf de controle hebt over waar je gaat en hoe lang je blijft. Bovendien biedt een camper de mogelijkheid om onderweg te overnachten, zodat je niet hoeft te zoeken naar accommodatie en je meer tijd kunt doorbrengen in de omgeving van een van de mooiste plekken ter wereld.

Als je van plan bent om de Carretera Austral met een camper te rijden, dan kan ons blog je misschien behulpzaam zijn bij je voorbereidingen.

Camperverhuurders

Er zijn verschillende verhuurders van campers langs de Carretera Austral. Het is aan te raden om de verhuurders goed te vergelijken en te kijken wat het beste bij je reisplannen past.

Huur je camper bij een gerenommeerd bedrijf met een goede reputatie, zodat je zeker weet dat je een veilige en betrouwbare camper hebt. Reviews van andere reizigers kunnen je hierbij behulpzaam zijn. Zo kun je er zeker van zijn dat je een camper krijgt die past bij je budget en aan al je wensen voldoet. Er zijn zowel lokale als internationale verhuurders. Lokale autoverhuurders zijn vaak kleine familiebedrijfjes.

Enkele populaire camperverhuurders langs de Carretera Austral zijn:

  • Rent a Campervan: Dit is een grote verhuurder met vestigingen in Santiago, Punta Arenas en Puerto Natales. Ze bieden een breed scala aan campers van verschillende groottes en prijsklassen.
  • Chile Rent a Car: Dit is een andere grote verhuurder met vestigingen in Santiago, Punta Arenas en Puerto Montt. Ze bieden ook een breed scala aan campers van verschillende groottes en prijsklassen.
  • Patagonia Campers: Deze kleinere verhuurder biedt campers te huur aan in Punta Arenas, Santiago en Puerto Natales. Ze hebben ook kantoren in El Calafate en Bariloche in Argentinië. Ze bieden een beperkt aantal campers van hoge kwaliteit aan.
  • Cruce Patagonico: Dit bedrijf biedt campers te huur aan in Punta Arenas, Santiago en Puerto Montt. Ze hebben ook kantoren in El Calafate en Bariloche in Argentinië.
  • Patagonia Sur: Dit bedrijf biedt campers te huur aan in Punta Arenas, Puerto Natales en Puerto Montt. Ze hebben ook kantoren in El Calafate en Bariloche in Argentinië.
  • Chile Campers: Dit bedrijf biedt campers te huur aan in Punta Arenas, Puerto Natales, Santiago en Puerto Montt.
  • Patagonia Mobile en Patagonia Wild: Deze bedrijven zijn gevestigd in Punta Arenas en bieden campers voor verhuur aan langs de Carretera Austral. Ze bieden ook andere diensten aan, zoals huurauto’s en huisjes.
  • Patagonia Road: Dit bedrijf is gevestigd in Punta Arenas en biedt campers voor verhuur aan langs de Carretera Austral. Ze bieden verschillende modellen van campers aan, van kleinere, zelfstandige campers tot grotere campers voor gezinnen of groepen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van camperverhuurbedrijven langs de Carretera Austral in Patagonië. Er zijn nog veel meer verhuurbedrijven in de regio,

Soort camper

Bij het huren van een camper is het belangrijk om te overwegen wat je zoekt in een camper en wat past bij je budget. Sommige camperverhuurders bieden volledig uitgeruste campers met slaapplaatsen voor twee tot zes personen, een keuken en een badkamer. Ze bieden vaak ook verschillende opties voor verzekeringen en extra uitrusting, zoals GPS-systemen, fietsen en kampeeruitrusting. Het is belangrijk om na te gaan wat voor jou belangrijk is; vind je het belangrijk om alles zelf aan boord te hebben, of vind je het ook prima om op campings te staan met gemeenschappelijke voorzieningen.

De wegen in Patagonië zijn niet altijd verhard zijn. Het is aan te raden te checken of de camper geschikt is voor de wegen die je gaat rijden en de (weers)omstandigheden. Je kunt kiezen voor een 4×4, omdat deze beter geschikt is voor het rijden op onverharde delen, maar dat is voor de Carretera Austral geen must. Dat is een ander verhaal als je echt off-road gaat.

Camper reserveren

Het is aan te raden om op tijd te reserveren, vooral in het hoogseizoen, omdat de vraag naar campers dan vaak groot is en de beschikbaarheid beperkt kan zijn. Ruim van tevoren reserveren vergroot de kans dat je een camper kunt huren die aan al je wensen voldoet en dat je deze op de gewenste datum op de gewenste locatie kunt ophalen. Houd er rekening mee dat het huren van een camper langs de Carretera Austral in het hoogseizoen (november tot en met april) vaak duurder is dan in het laagseizoen.

Huurvoorwaarden

Het is raadzaam om naar de specifieke voorwaarden en beperkingen van elk bedrijf te kijken voordat je een reservering maakt. Reisvoorwaarden zijn niet het meest sexy onderwerp om aan te denken, maar ze zijn wel belangrijk in het geval er iets misgaat tijdens je reis. Wat voor soort verzekeringen en dekkingen zijn inbegrepen bij het huren van de camper. Zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt voordat je boekt om eventuele problemen te voorkomen.

Tips voor onderweg

Tenslotte is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op het reizen in Patagonië en op je reis langs de Carretera Austral.

Plan je route zorgvuldig en houd rekening met de afstanden en tijd die je nodig hebt om van de ene plaats naar de andere te reizen. Plan niet teveel kilometers op één dag.

Zorg ervoor dat je camper in goede staat is voordat je op reis gaat. Controleer de banden, verlichting, remmen en andere belangrijke onderdelen voordat je vertrekt.

Weersomstandigheden kunnen soms extreem zijn en het weer in Patagonië kan snel omslaan. Neem goede en voldoende warme- en waterdichte (regen)kleding mee, maar ook zonnebrandcrème.

Rij voorzichtig en houd rekening met het feit dat de conditie van de Carretera Austral soms slecht is, met grote gaten en oneffenheden. Rij daarom voorzichtig en pas je snelheid aan. Het goede nieuws is dat de Carretera Austral continu wordt verbeterd.

Neem voldoende proviand en brandstof mee, vooral als je van plan bent om op onverharde wegen te rijden.

Wees voorbereid op langdurige afwezigheid van mobiele telefoonbereik en internetverbinding. Zorg dat je een kaart hebt of een GPS-systeem om je te helpen navigeren.

Respecteer de natuur en wees beleefd tegen iedereen die je tegenkomt. Houd rekening met de lokale wetten en gebruiken.

Neem de tijd om stressvrij van de prachtige natuur van Patagonië te genieten. Er zijn veel mooie plekken om te stoppen en te wandelen, dus plan voldoende tijd in om de omgeving te verkennen.

En jij?

Als je ervoor kiest om met een camper de Carretera Austral te rijden, zul je zeker een onvergetelijke reis beleven en krijg je de kans om een van de mooiste gebieden van Patagonië te verkennen op een flexibele en avontuurlijke manier.

We hopen dat we je een beetje behulpzaam zijn geweest met ons blog en dat we je nuttige informatie hebben gegeven over het huren van een camper voor het rijden van de Carretera Austral in Patagonië. Als je nog vragen hebt, het reactieformulier vindt je hieronder.

Bestemming Patagonië, alles voor je reis naar Patagonië

John

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Geverifieerd door MonsterInsights