Home » Blog » De grensovergang tussen Chili en Argentinië

De grensovergang tussen Chili en Argentinië

Wie door Patagonië reist, zal ongetwijfeld meerdere keren de grens tussen Chili en Argentinië oversteken. Deze grensovergang kan voor sommige reizigers een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met het proces. In dit artikel bespreken we de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je deze grens oversteekt.

Bestemming Patagonië - Grensovergangen tussen Chili en Argentinië
In de file om de grens over te steken tussen Chili en Argentinië (foto van Bestemming Patagonië)

Administratie afhandelen bij de grensovergang

Als je met eigen vervoer reist, moet je de administratie voor het oversteken van de grens zelf afhandelen. Dit betekent dat je moet stoppen bij de grenscontrole, je auto of camper moet parkeren en naar het loket moet lopen met je paspoort, rijbewijs, vliegticket en autopapieren. Het kan voorkomen dat je twee keer naar een loket moet gaan, eerst voor de controle van je papieren en daarna voor de uitreistoestemming. Het is essentieel om alle documenten bij je te hebben en deze zorgvuldig te controleren voordat je de grens oversteekt.

Bestemming Patagonië - Grensovergangen tussen Chili en Argentinië
Net over de grens in het niemandsland tussen Chili en Argentinië (foto van Bestemming Patagonië)

Verse en onbewerkte producten zijn een no-go

Bij het oversteken van de grens tussen Chili en Argentinië moet je je bewust zijn van de strikte regels met betrekking tot verse en onbewerkte producten. Chili is vooral streng in de controle hiervan. Als je fruit, verse groenten, zoals tomaten, uien, paprika en knoflook, bij je hebt, moet je deze inleveren of zelf weggooien. Het is daarom aan te raden om geen voorraden in te slaan vlak voordat je de grens oversteekt. Verpakte levensmiddelen, zoals chips, gezouten pinda’s, rozijnen zonder pit, rijst, pasta, verpakte sauzen, blikgroenten en drank (frisdrank, sap en wijn) zijn geen probleem.

Tips om soepel door de grensovergang te gaan

Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke documenten bij de hand hebt voordat je bij de grenscontrole aankomt. Dit omvat niet alleen paspoorten, rijbewijzen en autopapieren, maar ook vliegtickets en reisverzekeringen. Neem daarnaast voldoende contant geld mee, aangezien er geen geldautomaten zijn bij de grens. Het is ook aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te reizen, aangezien het dan meestal minder druk is bij de grensovergang. Ten slotte is het belangrijk om rustig en beleefd te blijven, aangezien de grenscontrole een serieuze aangelegenheid is.

Bestemming Patagonië - Grensovergangen tussen Chili en Argentinië
Net over de grens in het niemandsland tussen Chili en Argentinië (foto van Bestemming Patagonië)

Conclusie

Als je van plan bent om door Patagonië te reizen en de grens tussen Chili en Argentinië over te steken, is het belangrijk om voorbereid te zijn op de administratie en de regels met betrekking tot verse en onbewerkte producten. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke documenten bij de hand hebt en vermijd het meenemen van vers voedsel.

En jij?

Ben je zelf al eens in Patagonië geweest? Wat was toen je ervaring met het passeren van de grens tussen Chili en Argentinië? Verliep het soepel of anders dan je hoopte. Laat het ons weten door hieronder te reageren via het reactieformulier. Viva la Patagonia!

Bestemming Patagonië, alles voor je reis naar Patagonië

John

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Geverifieerd door MonsterInsights