Home » Blog » Lente in Patagonië

Lente in Patagonië

In september verandert Patagonië van het koude winterseizoen in een bloeiende lente met prachtige wilde bloemen in alle kleuren.

Bestemming Patagonië - Lente in Patagonië
Prachtige wilde bloemen (Foto: kimkim.com)

De nationale parken en de omliggende pampa’s komen weer tot leven. Wilde dieren zoals de poema en de nandoe krijgen jongen. Het landschap begint langzaam te ontdooien. Langzaam, want je kunt nog steeds sneeuw verwachten, zeker op de bergen in zuidelijk Patagonië. Breng een goed (wind)jack maar ook zonnebrandcrème mee.

De dagen worden langer, de temperaturen beginnen op te lopen en er valt minder regen dan in andere periodes van het jaar. Is zuidelijk Patagonië nog net iets te koud naar je zin, dan kun je overwegen om noord Patagonië te bezoeken. Hier is de temperatuur al wat vriendelijker en zijn de wandelomstandigheden ideaal.

De lente is dus een prima seizoen om Patagonië te bezoeken. Drukte en hoge prijzen zijn nog een maand weg en hotels hoeven meestal niet ver van tevoren geboekt te worden. Voor de zekerheid is het een goed idee om minimaal drie maanden van tevoren te reserveren.

En jij?

In welk seizoen heb jij Patagonië bezocht of wil je Patagonië gaan bezoeken? Onder dit bericht vind je een reactieformulier. We vinden het leuk om je ervaringen te horen.

Bestemming Patagonië, alles voor je reis naar Patagonië

John

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: