Home » Blog » Met het openbaar vervoer naar Torres del Paine Nationaal Park

Met het openbaar vervoer naar Torres del Paine Nationaal Park

Het Torres del Paine Nationaal Park in Patagonië is een prachtig natuurgebied dat zeker een bezoek waard is tijdens je reis naar Zuid-Amerika. Het park staat bekend om zijn indrukwekkende bergtoppen, gletsjermeren en adembenemende wandelroutes. In dit blog geven we je informatie over het reizen naar het Torres del Paine Nationaal Park met het openbaar vervoer.

Bestemming Patagonië - Met het openbaar vervoer naar Torres del Paine Nationaal Park
Reizen met de bus in Patagonië is erg comfortabel

Torres del Paine Nationaal Park ligt in het zuiden van Chili. Als je vanuit Nederland reist, kun je het beste eerst naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile vliegen. Vanuit de Santiago de Chile kun je het vliegtuig nemen naar de Punta Arenas. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals LATAM en Sky Airlines, bieden vluchten aan. Vanuit Punta Arenas kun je met een (tour)bus naar Torres del Paine Nationaal Park reizen. De reis duurt ongeveer 6 tot 8 uur. De bussen zijn comfortabel en bieden uitstekende uitzichten op het Patagonische landschap.

Ook is het mogelijk om eerst nog een bus nemen naar Puerto Natales, het dichtstbijzijnde stadje bij Torres del Paine Nationaal Park. De busreis van Punta Arenas naar Puerto Natales duurt ongeveer 3 uur en tickets kun je vooraf online boeken of op de bushalte kopen. Vliegen van Santiago de Chile op Puerto Natales is ook mogelijk.

Bestemming Patagonië - Met het openbaar vervoer naar Torres del Paine Nationaal Park
Puerto Natales is de toegangspoort tot Torres del Paine Nationaal Park

Vanuit Puerto Natales kun je vervolgens een bus nemen naar het park zelf. In het hoogseizoen (september – april) wordt volgens het onderstaande reisschema gereden:

VertrekOmAankomstOmAankomstOm
Puerto Natales7:00Laguna Amarga9:00Pudeto10:00
Puerto Natales14:30Laguna Amarga16:30Pudeto17:30
Pudeto13:00Laguna Amarga14:30Puerto Natales16:30
Pudeto19:00Laguna Amarga19:45Puerto Natales21:45

Het is ook mogelijk om een tour te boeken vanuit Puerto Natales, die je naar het park brengt en je ook rondleidt door het gebied. Dit is een gemakkelijke manier om het park te verkennen als je niet zeker weet hoe je er moet komen met het openbaar vervoer.

Als je besluit om naar het Torres del Paine Nationaal Park te reizen met het openbaar vervoer, is het belangrijk om op tijd te reserveren. Het park is erg populair en de bussen kunnen snel volgeboekt zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Ook is het verstandig om vooraf te boeken als je wilt overnachten in het park, omdat de accommodatie beperkt is. Er zijn verschillende campings en lodges beschikbaar.

En jij?

In het Torres del Paine Nationaal Park kun je genieten van prachtige landschappen, uitstekende wandelmogelijkheden en een rijke flora en fauna. Door het openbaar vervoer te gebruiken, kun je op een betaalbare manier genieten van deze unieke bestemming. Heb je zelf ervaring over reizen met het openbaar vervoer naar Torres del Paine Nationaal Park en wil je die delen, of heb je tips voor ons? We horen graag van je. Het reactieformulier vind je hieronder.

Bestemming Patagonië, alles voor je reis naar Patagonië

John

Geef een reactie

%d
Geverifieerd door MonsterInsights