Home » Blog » Perito Moreno Gletsjer

Perito Moreno Gletsjer

De Perito Moreno Gletsjer is een van de bekendste gletsjers gelegen in de provincie Santa Cruz, in het zuidwesten van Argentinië. De gletsjer is ongeveer 30 km lang en 5 km breed en is genoemd naar de Argentijnse wetenschapper Francisco Moreno. De Perito Moreno Gletsjer is ook een belangrijk onderdeel van het Los Glaciares Nationaal Park, dat in 1981 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bestemming Patagonië - Perito Moreno Gletsjer
Het is altijd gedonder met de Perito Moreno Gletsjer (foto van Bestemming Patagonië)

Het is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds groeit. Het is een spectaculair gezicht om de gletsjer te zien, met zijn 70 meter hoge ijsmuren. Ook het krakende geluid, veroorzaakt door het afbreken van enorme ijsschotsen die vervolgens in het Lago Argentino storten, is meer dan indrukwekkend! Het is daarom een populaire toeristische bestemming en veel toeristen bezoeken de Perito Moreno Gletsjer om dit spectaculaire schouwspel van dichtbij te zien (en horen).

Hoe is de Perito Moreno Gletsjer te bereiken?

Er zijn verschillende manieren om bij de Perito Moreno Gletsjer te komen. Wij bezoeken de gletsjer vanuit El Calafate. Met onze camper volgen we vanuit El Calafate de RP11 en rijden in ongeveer 5 kwartier (76km) naar de parkeerplaats vlakbij de gletsjer. Het is een makkelijk te rijden route waarvoor je geen 4WD voertuig nodig hebt. Heb je geen eigen vervoer? Er zijn verschillende bus- en tourbedrijven die dagtours aanbieden vanuit El Calafate naar de Perito Moreno Gletsjer, al dan niet met een bootsafari of andere extra’s.

Houd er rekening mee dat de Perito Moreno Gletsjer zich in een nationaal park bevindt en dat er entreegeld betaald moet worden om het park te betreden. Op het moment dat we dit schrijven (januari 2023) is het entreegeld voor Los Glaciares Nationaal Park: AR$ 5.500 p.p. (ongeveer €30). Door de hoge inflatie in Argentinië kunnen prijzen stijgen.

En jij?

Heb jij de Perito Moreno Gletsjer in Patagonië al eens bezocht? Of heb je plannen om het natuurwonder te gaan bezoeken? Laat een berichtje voor ons achter. Onder dit bericht vind je een reactieformulier. We vinden het leuk om van je te horen.

Bestemming Patagonië, alles voor je reis naar Patagonië

Bestemming Patagonië

Geef een reactie

%d
Geverifieerd door MonsterInsights