Home » Blog » Zomer in Patagonië

Zomer in Patagonië

De Patagonische zomer loopt tegengesteld aan onze Europese zomer. Zomer in Patagonië loopt van december tot maart. Met het stijgen van de temperaturen beginnen populaire parken en bezienswaardigheden drukker te worden. De zomer is de beste tijd voor buitenactiviteiten zoals wandelen, backpacken en klimmen.

In deze periode maak je de meeste kans op lange, warme dagen met temperaturen die variëren van 8 °C tot 22 °C en 17 uren daglicht. De nachten zijn koel, maar niet koud meer. In de zomermaanden neemt de beruchte wind wel toe met uitschieters tot 120 km/u. Dit kan de gevoelstemperatuur laag houden. Dus, ook al kom je in de zomer, wees qua kleding voorbereid op vier seizoenen op één dag met warme kleding (laagjes), regenjas en -broek.

Bestemming Patagonië - Zomer in Patagonië
In de zomermaanden neemt de beruchte wind toe met uitschieters tot 120 km/u

In deze drukste maanden van het jaar is het belangrijk om je hotel, hut, lodge of camping en excursie ruim van tevoren te boeken. Dit geldt zeker voor plaatsen met beperkte accommodatiemogelijkheden zoals El Calafate en El Chalten. Torres del Paine in Chili is de drukst bezochte bezienswaardigheid van Patagonië. Ook in dit park is een beperkt aantal slaapplaatsen waarvan de prijzen ook nog eens flink stijgen in het hoogseizoen. In het algemeen geldt dat je je accommodatie en je vlucht minimaal een half jaar voor vertrek moet vastleggen. Vliegtickets zijn ver van tevoren beter betaalbaar.

Bestemming Patagonië - Zomer in Patagonië
De zomermaanden november tot maart zijn het drukst in Patagonië

Is het spotten van dieren in het wild je belangrijkste doel, dan kun je beter niet in de drukke zomermaanden gaan omdat de dieren zich dan terugtrekken. Wil je in de zomermaanden de drukte vermijden, dan kun je het beste Patagonië eind november begin december bezoeken. Een andere optie is om een meer afgelegen deel bezoeken, zoals de Chileense kant van Tierra del Fuego.

En jij?

In welk seizoen heb jij Patagonië bezocht of wil je Patagonië gaan bezoeken? Onder dit bericht vind je een reactieformulier. We vinden het leuk om je ervaringen te horen.

Bestemming Patagonië, alles voor je reis naar Patagonië

John

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: